21.7.2020. 14:21
0
Izrael zatvorio zračni prostor iznad okupirane Golanske visoravni
Izraelske vlasti zatvorile su zračni prostor iznad okupirane Golanske visoravni, a taj potez uslijedio je nakon što su izraelske zračne snage izvele napade na sirijske položaje u Damasku.

List “Yedioth Ahronoth“ javlja da su izraelske vlasti obavijestile sve aviokompanije da letovi iznad Golanske visoravni nisu dozvoljeni.

Isti izvor javlja da će taj zračni prostor biti zatvoren do kraja jula, a da se zabrana odnosi na sve letove na visinama iznad 5.000 stopa.

S druge strane, prorežimski sirijski mediji javljaju da su izraelske zračne snage sinoć izvele zračne napade u Damasku u kojima je ranjeno najmanje sedam pripadnika snaga lojalnih režimu Bashara al-Assada, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izrael je okupirao dvije trećine sirijske Golanske visoravni tokom Šestodnevnog rata 1967. godine, a aneksiju te regije je proglasio 1981. Prema međunarodnom pravu, Golanska visoravan ima status konfliktom okupirane teritorije.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.