23.7.2020. 12:54
0
Tramp: Nema puno djece koronu, treba ih vratiti u škole
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je sinoć da bi prihvatio odluku da se djeca na jesen vrate u školske klupe, uključujući njegovog sina i unuke jer, kako tvrdi, djeca ne dobijaju i ne šire koronavirus lako.

Odgovarajući na pitanje novinara u Bijeloj kući da li njegova administracija planira da razvije nacionalnu strategiju za povratak djece u škole na jesen, Trump je rekao da imaju nacionalnu strategiju. 

"Ali kao što znate, na kraju to zavisi od guvernera država. Mislim da mnogi guverner žele da se otvore škole. Volio bih da se otvore", rekao je Trump i dodao da "djeca imaju jake imune sisteme". 

Oni ne prenose virus tako lako drugima a mnogi kažu da ga uopšte ne prenose, rekao je trump.

"Ne donose ga kući", tvrdi Trump. 

Kako je dodao, djeca se ne zaraze lako, ne prenose virus, a ako i dobiju virus, brže i bolje se oporavjaju, prenosi CNN. Kod više od 23.000 djece mlađe od 18 godina na Floridi, potvrđen je koronavirus.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.