26.7.2020. 11:44
0
Američki naučnici: Liječenje od COVID-19 traje dugo i kod blagih slučajeva
Američki naučnici tvrde da je i za izlječenje pacijenata s blagim simptomima COVID-19 ponekad potrebno nekoliko sedmica, kao i za mlađe pacijente koji nemaju druge zdravstvene probleme.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti u SAD-u saopćio je da otprilike petina pacijenata mlađih od 35 godina ne uspijeva ozdraviti od korona virusa ni nakon tri sedmice pošto su bili pozitivni na testiranju, piše BBC.

Navode da ovi podaci opravdavaju usmjerenost poruka javnog zdravlja na grupe koje COVID-19 možda ne smatraju ozbiljnom bolešću.

U svom sedmičnom izvještaju o morbiditetu i mortalitetu, Centar je naveo da su podaci bazirani na telefonskom anketiranju odraslih osoba s blagim simptomima COVID-19 u 13 saveznih država.

Istraživanje je pokazalo da oko 35 posto oboljelih pokazuje simptome bolesti čak dvije do tri sedmice nakon pozitivnog testa, a među njima su umor, kašalj i kratak dah.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.