2.9.2020. 9:09
0
Policajci ubili još jednog tamnoputog muškarca u SAD-u
Tamnoputog muškarca koji je vozio bicikl na smrt su upucala dva policajca iz Los Angelesa, koji su ispalili u njega 15 do 20 metaka nakon što je navodno udario jednog policajca i bacio pištolj na tlo, saopćile su lokalne vlasti u utorak.

Kako se navodi, 29-godišnji Dijon Kizzee je vozio bez potrebne opreme zbog čega ga je policija i zaustavila, a nakon što su mu kazali da će morati primijeniti silu ukoliko ne bude sarađivao on je udario jednog policajca u lice.

Brandon Dean, glasnogovornik Policijske stanice u Los Angelesu, rekao je da su policajci otvorili vatru kada je Kizzee zaprijetio da će im oteti oružje.

"Je li Dijon Kizze oteo vatreno oružje od policajaca zaista ne znamo. Još uvijek nemamo te detalje jer još nismo razgovarali sa svjedocima ovog nesretnog događaja", rekao je Dean.

Prve vijesti o pucnjavi u ponedjeljak popodne privukle su masu bijesnih demonstranata u Westmont na južnom rubu Los Angelesa, čime je ovo mjesto postalo najnovije poprište protesta zbog sve češćeg nasilja policije nad Afroamerikanacima, piše US News.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.