19.9.2020. 22:30
0
Bosancu u Njemačkoj prisjela sarajevska Drina: Doplatio je 12 KM za svaku kutiju
Posebne provjere povratnika s godišnjeg odmora bile su pun pogodak za njemačku carinsku policiju iz Ulma. Samo na odmorištu Ulm-Dornstadt, policajci su zabilježili ukupno 139 prekršaja, pokrenuli 46 krivičnih postupaka, a u 75 slučajeva dodatno su oporezovani pojedinci za krijumčarenje visokotarifne robe čime je država "zaradila" više od 40.000 eura.

Jedan od najzanimljivijih slučajeva krijumčarenja vezan je za državljanina BiH. On je u rezervnom točku svog automobila sakrio 250 paklica, podnosno 5.000 cigareta kupljenih u domovini. Na snimcima njemačke policije uočljivo je da se radi o sarajevskoj Drini.

Policajci su cigarete otkrili uz pomoć rendgenske tehnologije. Bosancu je odmah određeno da plati 820 eura poreza na duhanske proizvode te 725 eura kazne za carinski prekršaj. To znači da je državljanin BiH, pored regularne cijene u bh. trgovini, za svaku paklicu Drine doplatio po 12 KM.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.