22.9.2020. 9:44
0
Merkel: Mi smo jedan svijet, niko ne može ništa sam
Svjetski lideri složili su se tokom održavanja posebne sjednice UN-a posvećene 75. godišnjici od osnivanja te organizacije da je potrebna jača saradnja, posebno u slučaju globalnih problema kakva je pandemija koronavirusa.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je rekla kako je UN nakon Drugog svjetskog rata učestovao u uspostavljanju novog svjetskog poretka i zajednice za očuvanje mira i budućnosti.

Ipak, ona je primijetila da je UN prečesto morao zaostati za svojim idealima, kako su interesi pojedinačnih država članica s vremena na vrijeme spriječile ovaj poredak da funkcionira na način na koji je prvobitno zamišljeno. Ona je istakla da oni koji vjeruju da mogu bolje sami - griješe.

- Naš svijet je nešto što dijelimo, naše patnje također. Mi smo jedan svijet - istakla je Merkel.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.