26.9.2020. 18:16
0
Napadač iz Pariza sarađuje sa policijom: Meta ipak bio Charlie Hebdo
Muškarac koji je mačetom napao i ranio dvije osobe u Parizu sarađuje sa policijom i rekao je da je meta bio satirični magazin Charlie Hebdo, rekao je policijski izvor za Reuters.

Napad se dogodio ispred zgrade u kojoj su islamistički militanti 2015. godine pucali u zaposlene magazina Charlie Hebdo zbog objave karikatura na kojima je prikazan prorok Muhammad.


Izvor u parvosuđu rekao je da je osumnjičenom produžen pritvor. Prema francuskom zakonu, na kraju postupka suočava se sa formalnom istragom.

Osumnjičeni saučesnik napadača pušten je rano jutros, dok je uhapšena još jedna osoba za koju se vjeruje da je bila cimer napadača u hotelu sjeverno od Pariza. 



(Lejla Trle) 

 
ParizNapad
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.