14.10.2020. 20:49
0
Azerbajdžan osvojio dijelove Nagorno-Karabaha
Azerbejdžan je u sukobu s armenskim snagama osvojio nekoliko lokacija u Nagorno-Karabahu, objavile su obje strane i vlasti te sporne regije.


Armenska vojska potvrdila je da su se Azerbajdžanci uspjeli probiti u nova područja, što je prvi put da Jerevan priznaje vojno napredovanje svojih neprijatelja.

Predsjednik Azerbajdžana Iham Alijev na svom Twitter profilu je objavio da je osvojeno osam sela.

Baku je objavio da je azerbajdžanska vojska sveukupno osvojila 45 mjesta u Nagorno-Karabahu, što je armenska vojska prvo negirala.

Azerbajdžanska državna televizija prikazala je ljude na ulicama kako slave uz vatromet.

Alijev je za tursku televiziju Haber Turk kazao kako se vojna ofenziva njegove države nastavlja, više puta se požalivši da mirovni pregovori u protekla tri desetljeća nisu doveli do mirnog rješenja spora oko te regije.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.