24.10.2020. 11:00
0
Macron: U najboljem slučaju s virusom ćemo se boriti do ljeta naredne godine
Francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) kazao je u petak na press konferenciji da će se njegova zemlja boriti protiv virusa najmanje do sredine sljedeće godine i to u najboljem slučaju.

Broj zaraženih u Francuskoj je prešao milion. Macron je kazao da mjere koje su na snazi ostaju do decembra, a ako bude potrebe bit će donesene i restriktivnije mjere. 

U petak je Francuska zabilježila više od 40.000 novih zaraženih i 298 smrtnih slučajeva. Ostale nacije, uključujući Rusiju, Poljsku, Italiju i Švicarsku, također su zabilježile nove maksimume.

Svjetska zdravstvena organizacija rekla je da je skok u evropskim slučajevima „kritičan“. Pozvali su na brzu akciju kako bi se spriječilo preopterećenje zdravstvenih sistema.

Dnevne zaraze u Evropi su se više nego udvostručile u posljednjih 10 dana. Na kontinentu je sada zabilježeno ukupno 7,8 miliona zaraženih i oko 247.000 smrtnih slučajeva.

Na globalnom nivou zabilježeno je više od 42 miliona zaraženih i 1,1 miliona smrtnih slučajeva.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.