31.10.2020. 9:09
0
Nakon zemljotresa u Turskoj i Grčkoj: Najmanje 24 osobe poginule, više od 800 povrijeđenih
Tursku i Grčku jučer je pogodio zemljotres jačine 7 stepeni po Rihteru. Zvaničnici Turske saopćili su da su najmanje 24 osobe poginule usljed urušavanja objekata. U Grčkoj je poginulo dvoje tinejdžera nakon što se na njih srušio zid.


Više od 800 osoba je povrijeđeno u Turskoj, saopćila je državna agencija za katastrofe, piše CNN. Spasilački timovi i desetine bagera rade na otkopavanju ruševina.
Uništeno najmanje 20 zgrada u Izmiru, potvrdio je sinoć gradonačelnik Tunc Soyer za CNN. 

Snimci iz Izmira pokazuju urušene zgrade, uništene automobile. Čitvau noć su hiljade policajaca, vatrogasaca, civilne službe ali i građani kopali po ruševinama pokušavajući pronaći nestale. 

Državna agencija za katastrofe u Turskoj je potvrdila da je povrijeđeno više od 800 osoba.  Od jučerašnjeg razarajućeg zemljotresa uslijedilo je još čak 196 manjih potresa. 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.