7.11.2020. 17:00
0
Napad na tursku trgovinu u Francuskoj: "Živjela svinja", "Smrt Turcima"
Turska trgovina u sjeverozapadnom francuskom gradu Nantesu bila je meta rasističkog napada.

"Gubite se odavde, Vratite se kući", "Živjela svinja", "Živjela Le Pen", "Smrt Erdoganu", "Francuska pripada Francuzima", "Smrt Turcima", samo su neke od poruka ostavljene na radnji u Nantesu.

Osim uvredljivih poruka, vlasnici su pronašli i dvije poruke podrške, koje je vjerovatno neko drugi naknadno napisao, prenosi Oslobođenje. 

Dva dana kasnije polomljena su i stakla na radnji, a iz izvora se navodi kako je policija stigla da napravi uviđaj tek nakon trećeg poziva.

(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.