9.11.2020. 11:15
0
Pretresi u Austriji na više lokacija, policija se svim silama bori protiv terorizma
Austrijska policija izvršila je pretrese na više od 60 adresa u četiri regiona, zbog povezanosti sa pokretima Muslimansko bratstvo i Hamas, saopćilo je tužilaštvo i dodalo da ta operacija nije povezana sa prošlosedmičnim napadom u Beču.

Istraga, koja je otvorena prije godinu dana, usmjerena je na više od 70 osumnjičenih i nekoliko udruženja, za koja se sumnja da pripadaju i podržavaju terorističke organizacije Muslimansko bratstvo i Hamas - dodaje tužilaštvo regiona Štajerska.

Među osumnjičenima, njih 30 je dobilo nalog da se pojave u policiji na saslušanju.

Tužilaštvo u saopćenju navodi sumnje u formiranje terorističke organizacije, finansiranje terorizma i pranje novca.

Pretresi, koji su izvršeni u Štajerskoj, Koruškoj, Donjoj Austriji i Beču, imaju za cilj da se napadnu korijeni političkog islama, izjavio je austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nemer (Nehammer).

- Svom snagom radimo protiv ovih zločinačkih, ekstremističkih i nehumanih organizacija - rekao je austrijski ministar.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz je nakon napada u Beču ponovio odlučnost u borbi protiv tzv. političkog islama - navode agencije.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.