10.11.2020. 19:15
0
Al-Badr: U Iraku pandemija koronavirusa pod kontrolom
Sayf al-Badr, portparol iračkog ministarstva zdravstva, izjavio je da je pandemija COVID-19 pod kontrolom u njegovoj zemlji i da ministarstvo slijedi planove na suzbijanju povećanja broja zaraženih.

- Do sada je zdravstvena situacija pod kontrolom i ponavljamo potrebu da građani trebaju poštovati mjere na zaštiti javnog zdravlja - izjavio je al-Badr za Xinhuu u nedavnom intervjuu.

Stopa oporavka u Iraku iznosi oko 86 posto a stopa smrtnosti je oko dva posto, sudeći prema podacima ministarstva zdravstva.

Irački zvaničnici vjeruju da su takve stope prihvatljive za široku javnost, jer je dnevna stopa oporavljenih ili viša ili je jednaka dnevnom broju novozaraženih.

U posljednjim je mjesecima iračko ministarstvo zdravstva slijedilo višestruki plan borbe protiv COVID-19 uprkos krhkom zdravstvenom sistemu narušenom godinama ratova, sukoba i korupcije koje su nanijele štetu iračkim zdravstvenim institucijama.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.