11.11.2020. 8:19
0
Biden o Trumpu: Ovo što izvodi je velika sramota
Činjenica je da ne mogu prihvatiti našu pobjedu u ovom trenutku – rekao je Joe Biden.

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden obratio se danas javnosti otkrivši kako od subote, kada je proglašena njegova izborna pobjeda, nije razgovarao s aktuelnim predsjednikom Donaldom Trumpom. 

Ipak, u šali je rekao kako se veseli razgovoru s njim, piše Guardian. Odgovarao je na novinarska pitanja o tome kako gleda na Trumpovo izbjegavanje priznavanja poraza. Ustvrdio je kako je to velika sramota.

“Kako da ovo kažem? To neće pomoći njegovom predsjedničkom nasljeđu. Nadam se, a to sam shvatio i iz razgovora s međunarodnim liderima, da su američke demokratske institucije dovoljno snažne da izdrže do 20. januara 2021.”, rekao je Biden.

Novoizabrani predsjednik tokom svoje konferencije rekao je i kako je tranzicija vlasti tek počela.

“Činjenica je da ne mogu prihvatiti našu pobjedu u ovom trenutku”, rekao je Biden.

No, dodao je kako se nadao da će izbjeći Trampove pravne akcije kojima se pokušava osporiti njegova pobjeda.

“Ništa neće usporiti naše napore – rekao je dok se njegov tim priprema za preuzimanje vlasti u SAD-u”, javlja Guardian.

Biden je rekao i kako se proteklih dana čuo sa više svjetskih vođa. Telefonskim se putem u ponedjeljak ujutro čuo s britanskim premijerom Borisom Johnsonom. Dodao je kako svijetu želi poslati poruku da se Amerika vraća.  

“Amerika se vraća u igru”, rekao je navodeći Veliku Britaniju, Francusku, Njemačku, Kanadu i Irsku, izostavljajući Kinu, Rusiju i nacije Bliskog Istoka, piše britanski lis

(Patria) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.