12.11.2020. 20:44
0
Povjerenstvo otvorilo predmet protiv Milanovića zbog putovanja na Mljet
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet vezan za navodno putovanje predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića vojnim helikopterom na otok Mljet u kolovozu ovu godine.

"Postupak protiv Milanovića Povjerenstvo je otvorilo u povodu saznanja stečenih iz medija te bi prema uobičajenoj proceduri trebalo prikupiti podatke i dokumentaciju od nadležnih tijela", potvrdila je Hini u četvrtak glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

Nakon toga Povjerenstvo će, pojasnila je, na javnoj sjednici odlučiti ima li elemenata za pokretanje postupka.

Povjerenstvo je od ranije otvorilo predmete vezano za putovanje hrvatskog predsjednika u Albaniju, a zaprimilo je i prijavu u kojoj se navodi da je vojnim helikopterom putovao na sprovod supruge Josipa Manolića.

Predsjednik Milanović je, nakon što je Nova TV objavila priču o putovanju na Mljet, izbjegavao odgovarati na pitanja novinara o detaljima tog putovanja. Tako je 30. listopada obrazložio da ga se to ne smije pitati.

"I na Braču i na Hvaru... ili nisam bio. To me ne možete pitati", rekao je.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.