14.11.2020. 10:54
0
Bill Gates ulaže 70 miliona dolara na vakcinu
Bill i Melinda Gates nastavljaju energično promovirati vakcinu protiv Covida-19.

Njihova će fondacija uložiti 70 miliona dolara kako bi se vakcina mogla pravedno distribuirati po svijetu.

Par je izdvojio 50 miliona dolara za COVAX, međunarodni projekt kojim se želi osigurati da 92 zemlje s niskim i srednjim dohotkom imaju pristup eksperimentalnoj vakcini, i 20 miliona dolara za Koaliciju za epidemiološke inovacije u stanjima pripravnosti (CEPI), koja ulaže u druge moguće kandidate za vakcinu protiv koronavirusa, piše RT.

Osnivač "Microsofta"  koji je izjavio kako mu je želja da vakcinu primi svih 7 milijardi ljudi na svijetu, nedavno je kazao kako će se vakcina druge generacije vjerojatno "lakše i jeftinije proizvoditi te imati bolju temperaturnu stabilnost".
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.