23.11.2020. 11:12
0
U Njemačkoj 20.000 slučajeva nezakonitosti povezanih s koronavirusom
Javni tužitelji u Njemačkoj bave se s oko 20.000 slučajeva nezakonitosti povezanih s koronavirusom, izvijestile su novine Die Welt.

Slučajevi nezakonitosti povezane s krivotvorenim maskama, objavljivanjem dezinformacija na mreži, lažnim prijavama za fondove za koronavirus i krivotvorenim lijekovima su u porastu, rekao je čelnik Njemačkog udruženja sudijaa (DRB) Sven Rebehn u komentarima objavljenim u ponedjeljak.

Prema DRB-u, vjerojatno će do iduće godine trebati da kaznenopravni sistem dovrši sve postupke koji su u toku, prenosi dpa.

Većina slučajeva lažnih subvencija odnosi se na program pomoći za koronavirus od proljeća, koji je završio 31. maja.

S oko 7.500 postupaka zbog sumnje u prijevaru sa subvencijama i druge pronevjere, istražitelji u državi Sjeverna Rajna-Vestfalija imaju najveći broj slučajeva, objavio je Die Welt.

Slijede Berlin i Bavarska, s više od 4.500, odnosno 2.200 slučajeva povezanih s koronavirusom koji su stigli u državna tužilaštva.

Više od 6.000 takvih slučajeva stiglo je do upravnih sudova od marta. Od početka novembra na upravni i viši upravni sud primljeno je oko 600 hitnih zahtjeva, rekao je Rebehn.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.