27.11.2020. 21:52
0
Italija: Potvrđeno 827 novih smrtnih slučajeva od posljedica COVID-19
U Italiji je u petak potvrđeno 827 novih smrtnih slučajeva od novog koronavirusa u protekla 24 sata, što pokazuje da je broj preminulih i dalje visok uprkos usporavanju krivulje širenja zaraze.

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravstva Italije registrovana su 28.352 nova slučaja u protekla 24 sata, što je 2 posto manje u odnosu na prethodni dan. Ukupan broj oboljelih od COVID-19 u Italiji je više od 1,53 miliona. Od početka pandemije od posljedica zaraze koronavirusom preminulo je 53.677 ljudi, po čemu je Italija i dalje druga u Evropi, iza Velike Britanije.

Međutim, stopa zaraze nastavila se kretati oko 12 posto, što je daleko od vrhunca od preko 17 posto zabilježenog prije dvije sedmice.

Nakon što se borila da obuzda drugi val pandemije, Vlada Italije sada razmatra nove mjere za period Božića u nastojanju da omogući ljudima da praznik slave sa rodbinom bez rizika od novog širenja koronavirusa.

Očekuje se da će Vlada početkom decembra odobriti novu uredbu, kojom bi bile ublažene restriktivne mjere koje se odnose na trgovine i druge poslovne aktivnosti.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.