1.12.2020. 22:11
0
Mediji: Austrija uvodi stroge mjere zbog putovanja građana sa Balkana i Turske
Austrijski zvaničnici planiraju da uvedu stroge mjere nekoliko dana pred novogodišnje praznike. Mjere će se odnositi na restrikcije ulaska u zemlju tokom praznika.

Prema tvrdnjama lista "Kronen Zeitung" ove mjere posebno pogađaju ljude koji tokom praznika žele da otputuju u "visokorizična područja" kao što su Balkan i Turska, prenosi Tanjug.

Svi koju budu otputovali morat će da budu deset dana u karantinu po povratku u Austriju. Mjere će, kako navode, važiti do 10. januara i odnosit će se na sve zemlje koje će imati sedmodnevnu stopu u broju oboljelih veću od 100 na 100.000 stanovnika.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.