4.12.2020. 21:24
0
Stefan Sanino novi generalni sekretar Evropske službe za vanjske poslove
Visoki predstavnik EU Josep Borrell imenovao je Stefana Sanina na funkciju generalnog sekretara Evropske službe sa vanjske poslove, saopćeno je na zvaničnoj stranici Evropske unije.

Sanino je na toj funkciji zamijenio Helga Schmid, koja je imenovana za generalnog sekretara Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju.

- Želim da izrazim zahvalnost Helgi Mariji Šmit za odlične rezultate na fuknciji generalnog sekretara EEAS i za to što je izgradila Organizaciju u ono što danas predstavlja. Njen doprinos globalnoj akciji EU nema premca - istakao je Borelj.

Borelj je izjavio da se raduje nastavku saradnje sa Saninom kao novim generalnim sekretarom EEAS.

Govoreći o Saninu, Borelj je naglasio da on donosi veliko i bogato iskustvo u evropskoj diplomatiji i da ne postoji bolji kandidat koji će voditi EEAS u drugoj deceniji postojanja.

Odluka će stupiti na snagu 1. januara.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.