4.12.2020. 22:39
0
Fauci se izvinio Britaniji zbog izjave o njihovoj vakcini
Vrhunski američki stručnjak za zarazne bolesti Anthony Fauci izvinio se u četvrtak zbog sumnje u rigoroznost britanskih regulatora koji su odobrili cjepivo protiv COVID-19, rekavši da vjeruje u kvalitet njihovog rada.

Velika Britanija je u srijedu najavila odobrenje cjepiva, a Regulatorna agencija za lijekove i zdravstvene proizvode (MHRA) rekla je da je rigorozno procijenila podatke o vakcinama i nije zaobišla nijedan detalj.

Prema njegovim riječima, ima veliko povjerenje u ono što radi Velika Britanija. Afirmativno je govorio i o brzoj odluci da se cjepivo odobri i naglasio je da je ono sigurno i efikasno.

- Proces odobravanja u SAD-u je nešto duži nego u Velikoj Britaniji i to je stvarnost. Nisam htio insinuirati bilo kakve nepravilnosti iako je to tako interpretirano - izjavio je Fauci za BBC.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.