5.12.2020. 20:39
0
"Amerikancima neće biti obavezno primanje vakcine protiv koronavirusa kada ona postane dostupna u SAD-u"
Novoizabrani predsjednik Joe Biden rekao je da Amerikancima neće biti obavezno primanje vakcine protiv koronavirusa kada ona postane dostupna u SAD-u.

Kako piše BBC ova Bajdenova izjava je došla nakon što je Centar za kontrolu bolesti (CDC) preporučio nošenje maski unutar objekata, osim u vlastitom domu. Kako se navodi, razlog savjeta jeste činjenica da je zemlja ušla u fazu "visoke transmisije" koronavirusa.

Bajden koji bi trebao stupiti na dužnost 20. januara smatra da će njegova inauguracija biti reduciran događaj bez velike pompe zbog zabrinutosti oko koronavirusa.

Pfizerova i BioNtechova vakcina je na čekanju odobrenja, kao i vakcina kompanije Moderna. Smatra se kako bi odobrenje prve vakcine za upotrebu trebalo da se desi za desetak dana.

Bajden je kazao kako neće podržati potencijalni pokušaj vlade da vakcinisanje učini obaveznim jer bi tako uzrokovao žestoko protivljenje, ali je dodao kako će uraditi sve što je u njegovoj moći da promoviše vakcinisanje.

"Učinit ću sve kao predsjednik da ohrabrim ljude da učine pravu stvar. Pokazat ću koliko je to važno", kazao je novoizabrani predsjednik.

(NAP)

Joe Biden
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.