7.12.2020. 8:34
0
CNN: Biden već popularniji nego što je Tramp ikada bio
Podrška javnosti novoizabranom predsjedniku SAD Joe Biden porasla je za šest procentnih poena, na 55 posto, od izbora u poređenju sa onim prije izbora, dok je podrška javnosti predsjedniku Donaldu Trump pala za tri poena na 42 posto, prema Galopovoj anketi.

Bidenov trenutni rejting najviši je od februara 2019. godine, dva mjeseca prije nego što je proglasio kandidaturu za predsjednika, kada je iznosio 56 posto. 

Trampova popularnost zaostaje za najvišim rejtingom tokom njegovog madatata, 49 posto u aprilu, tokom početnih faza pandemije koronavirusa. 

Prema ovim podacima, Biden je popularniji nego što je Tramp bio u bilo kom trenutku otkako je počeo sa kandidaturom za predsjednika u junu 2015. godine.

Prema CNN-u, najviša povoljna ocjena u bilo kojoj anketi za Trampa bila je nakon pobjede na izborima 2016. godine. Njegov povoljan rejting iznosio je 50 posto u anketi Bloomberga.

Tramp zapravo nikada nije prešao 50 posto ni u jednoj anketi uživo.

Poređenja radi, Biden je to učinio više puta, između ostalog na anketama CNN, Fox Newsa i NewYorkTimesa u oktobru. 

Bajdenov povoljni rejting trenutno izgleda slično onom koji je imao bivši predsjednik SAD Barak Obama na početku svog drugog mandata 2013. godine.



(Nermana Crnčalo)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.