12.12.2020. 12:40
0
U raketnom napadu na Kabul jedna osoba ubijena, a dvije ranjene
Najmanje jedna osoba je ubijena i dvije su ranjene u subotu u afganistanskoj prijestonici Kabul kada je deset raketa pogodilo razne dijelove grada, saopćili su zvaničnici

Talibanski portparol izjavio je da njegov grupa ne stoji iza napada dok nastavlja razgovore sa predstavnicima afganistanske vlade na okončanju skoro dvodecenijskog rata.

Sigurnosni zvaničnici izjavili su kako nije jasno da li su militanti afganistanskog ogranka džihadističke grupe Islamska država, poznatog kao Islamska država Khorasan, izveli napad.

Prošlog je mjeseca u raketnom baražu ubijeno osam ljudi u stambenim četvrtima Kabula i ranjeno je više od 30.

Regionalni ogranak Islamske države preuzeo je odgovornost za novembarski napad, prenosi Reuters.

(Fena)

NapadKabul
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.