12.12.2020. 19:00
0
Japan prvi put izvjestio o više od 3.000 zaraženih u jednom danu
Japan je u subotu potvrdio više od 3.000 zaraženih koronavirusom, prvi put u jednom danu, javio je javni emiter programa NHK, dok broj zaraženih nastavlja da raste tokom zimskog vremena.

Ukupno je zaražena 3.041 osoba tokom proteklih 24 sata, prenosi NHK. Tokio, japanska prijestonica i najveći grad, u subotu je potvrdo 621 novi slučaj.

Iako Japan nije bio ni blizu masovnih zaraza koje su zahvatile Sjedinjene Države i dijelove Evrope, broj zaraženih naglo se povećao s primicanjem zime, posebno u regijama kao što je sjeverni otok Hokkaido.

Do sada je 2.588 ljudi preminulo u Japanu od koronavirusa, prenosi Reuters.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.