14.12.2020. 22:27
0
Ovo je prva osoba u SAD koja je primila Pfizerovu vakcinu
Medicinska sestra iz Njujorka prva je osoba u SAD koja je primila Pfizerovu vakcinu protiv koronavirusa. Njeno ime je Sandra Lindsej (Lindsay) i radi u Židovskom medicinskom centru na Long Islandu. Od marta je na prvoj liniji radila s teško oboljelim covid-pacijentima.

Lindsej je vakcinisana danas na konferenciji za medije guvernera države Njujork Endrua Kuoma (Andrewa Cuomo). Nakon što je primila vakcinu rekla je da se osjeća sjajno te da ne osjeća nikakvu razliku od vakcinisanja bilo kojom drugom vakcinom.

Njujork je tokom vikenda primio 170.000 doza Pfizerove vakcine, a očekuje se da će primiti 346.000 doza Moderne u sedmici poslije 21. decembra.

FDA je objavila da se vakcina može davati osobama u dobi od 16 godina i starijima. 


Milioni Amerikanaca mogli bi se vakcinisati već u decembru, posebno ako ubrzo bude odobreno i Modernina vakcina. Distribucija Pfizerove vakcine je kompleksna i izazovna jer se mora čuvati na -70 stepeni Celzijusa.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.