20.12.2020. 11:52
0
Eksplozija u centru Kabula, u masakru poginulo devet osoba
Najmanje devet osoba je ubijeno, a više je ranjeno u bombaškom napadu koji se jutros dogodio u glavnom gradu Afganistana Kabulu.

Eksplozija se dogodila u jeku jutarnje gužve u centru Kabula, a iz Ministarstva zdravstva Afganistana smatraju da je riječ o razornoj eksploziji magnetske bombe, javlja Anadolija.

Neimenovani policijski izvor kazao da je meta napada bio konvoj parlamentarnog zastupnika Khana Mohammeda koji je lakše ranjen.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a afganistanske vlasti za eksploziju optužuju talibanski pokret.

Afganistan je poprište duboke višedecenijske političke i sigurnosne krize koja se ogleda u borbi za prevlast između talibanskog pokreta i vladinih snaga.

Stalnu sigurnosnu prijetnju predstavlja i teroristička organizacija ISIS koja je, nakon poraza u Iraku i Siriji, znatno intenzivirala aktivnosti na tlu Afganistana.

Napadi u Afganistanu ne prestaju ni nakon početka mirovnih pregovora koje su delegacije talibanskih pobunjenika i afganistanske vlade počele sredinom septembra u katarskoj Dohi.

(Fena)

NapadKabul
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.