21.12.2020. 13:18
0
Saudijska Arabija obustavila sva međunarodna putovanja zbog novog soja virusa
Vlada Kraljevine Saudijske Arabije je, zbog spriječavanja širenja novog soja koronavirusa, odlučila obustaviti sve međunarodne putničke letove na sedmicu dana, što se može produžiti za još jednu sedmicu, s izuzetkom stranih letova koji su trenutno unutar Kraljevine i koji mogu napustiti zemlju, prenosi saudijska državna novinska agencija (SPA).

Obustavlja se ulazak u Saudijsku Arabiju kopnenim i morskim lukama privremeno na sedmicu dana, što se može produžiti za još  jednu sedmicu.

Svako ko se vratio iz jedne od evropskih zemalja ili bilo koje zemlje u kojoj se novi soj  koronavrirusa pojavio nakon 8. decembra mora ostati dvije sedmice u kućnoj izolaciji, počevši od datuma ulaska u Kraljevstvo.

Tokom razdoblja izolacije  obavezno je testiranje na COVID-19 i ponavljanje testa svakih pet dana.

Svako ko se vratio iz ili prošao evropsku zemlju ili bilo koju zemlju u kojoj se pojavio novi soj koronavirusa  u protekla tri mjeseca, mora uraditi test na COVID-19.

Kretanje robe i opskrbnih lanaca iz zemalja u kojima se novi soj COVID-19 nije pojavio je izuzeto iz navedenih mjera, što je utvrdilo Ministarstvo zdravstva u koordinaciji s Ministarstvom prometa.

Saudijska Arabija je zbog širenjem novog soja koronavirusa (COVID-19) u brojnim zemljama, a dok medicinske informacije o prirodi ovog virusa ne postanu jasne, poduzela hitne mjere za zaštitu javnog zdravlja građana.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.