8.1.2021. 13:43
0
Emirati sutra otvaraju granice s Katarom
Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) su najavili ponovno otvaranje svih zračnih, pomorskih i kopnenih granica s Katarom od subote, 9. januara, izvijestila je u petak službena novinska agencija WAM.

UAE će početi ukidati sve mjere poduzete protiv Katara nakon što je prošle sedmice potpisana deklaracija AlUla na samitu GCC-a, rekao je podsekretar ministarstva vanjskih poslova UAE Khalid Abdullah Belhoul.

Također je rekao da će sve luke biti otvorene za dolazni i odlazni promet, te da su nadležne vlasti u UAE-u obaviještene o novim mjerama, javlja Al Arabiya.

U četvrtak je državni ministar vanjskih poslova UAE Anwar Gargash najavio da bi trgovina i transport mogli biti nastavljeni između Katara i zemalja koje su ga bojkotirale u roku od sedmicu dana.

- Mjere koje će se provesti u roku od sedmicu dana uključuju mjere od kojih će koristiti imati aviokompanije, brodarstvo i trgovine - rekao je novinarima ministar UAE Anwar Gargash.

Međutim, druga pitanja poput obnavljanja punih diplomatskih odnosa i turskog prisustva u Zaljevu morat će trajati duže, rekao je zvaničnik.

- Neke probleme je lakše riješiti, a za druge će trebati više vremena - dodao je on.

(Fena)

UAEKatar
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.