9.1.2021. 17:06
0
Snijeg paralisao Španiju: Najmanje četiri osobe poginule
Najmanje četiri osobe smrtno su stradale u Španiji, kojoj je oluja "Filomena" donijela nezapamćene snježne padavine, a u nekim dijelovima zemlje saobraćaj je paralisan.

Vojska i spasilačke službe izvukle su 1.500 ljudi iz automobila koji su ostali zavijani na putevima.

Muškarac i žena su se udavili u rijeci kada je nabujala rijeka progutala njihov automobil kod Malage, dok je na istoku zemlje jedan beskućnik umro od smrzavanja. U Madridu je pronađena i četvrta žrtva, ispod velike količine snijega, navodi AP.

Za to vrijeme neki žitelji prijestonice skijama su se spuštali niz prometnu ulicu Gran Vija, dok su drugi vozili snoubord ili se gađali grudvama, prenosi Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova Fernando Grande-Marlaska pozvao je građane da ne izlaze bez prijeke potrebe iz domova.

- Suočavamo se s najsnažnijom olujom u posljednjih 50 godina, rekao je on.

Snijeg je paralisao više od 650 puteva, a neki vozači su zavijani u kolima od sinoć.

Škole i univerziteti u Madridu biće zatvoreni do srijede, a aerodrom ne radi od sinoć. Otkazano je najmanje 50 letova, a odložene su i fudbalske utakmice, među kojima i današnji derbi Primere Atletiko Madrid - Atletik Bilbao.

Madrid je zahvatila najjača snježna mećava od 1971. godine, navela je meteorološka agencija. U španskoj prijestonici palo je između 25 i 50 cetimetara snijega.


(ADmir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.