13.1.2021. 20:49
0
Turska: Ministar zdravstva Koca prvi primio vakcinu protiv koronavirusa
Ministar zdravstva Turske Fahrettin Koca prva je osoba u toj zemlji koja je primila vakcinu protiv koronavirusa. Nakon vakcinacije Koca je poručio kako vjeruje da će naredni dani biti svijetli, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je danas Agencija za lijekove i medicinske uređaje pri Ministarstvu zdravstva Turske odobrila hitnu upotrebu vakcine CoronaVac, protiv COVID-19, prvi ju je primio ministar zdravstva te zemlje Fahrettin Koca.

"Vjerujem da će naredni dani biti svijetli, neka je sa srećom", rekao je Koca, nakon što je primio vakcinu u Gradskoj bolnici u Ankari.

Koca je u bolnicu stigao s članovima Naučnog odbora za borbu protiv koronavirusa, a pri samom dolasku, za medije je rekao: "Sjećate li se kada sam rekao da će se vidjeti svjetlo na kraju tunela? Ovo je taj dan."

Ministar Koca je također podvukao kako bi se svi građani trebali vakcinisati.

"Jedan od najvažnijih načina prevencije ove bolesti je vakcinisanje. Da bismo se vratili svom normalnom, starom životu, moramo definitivno primiti vakcinu", poručio je Koca.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.