15.1.2021. 18:30
0
Bejrutska luka potpisala sporazum s francuskom firmom o čišćenju ruševina
Lučka administracija libanske prijestonice Bejruta u petak je potpisala sporazum s francuskom kompanijom o pripremi studije za raščišćavanje ruševina koje su ostale iza goleme eksplozije, javila je libanska Nacionala novinska agencija.

Sporazum je potpisan između lučke uprave i grupe Recy na ceremoniji kojoj su prisustvovali vršilac dužnosti libanskog ministra za javne radove i saobraćaj Michel Najjar, čelnik odjela za ekonomska pitanja francuske ambasade Francois De Ricolf, i visoki libanski zvaničnici, kao i predstavnici francuske kompanije.

Sporazum potpisan danas donacija je francuske države francuskoj kompaniji kako bi mogla pripremiti studiju čišćenja bejrutske luke od ruševina, izjavio je Najjar, poželivši grupi “uspjeh u izvođenju njenih zadataka u interesu luke”.

Francuska kompanija potvrdila je spremnost za sačinjavanje plana čišćenja od ruševina “na optimalan ekološki način”, prenosi Xinhua. 

(FENA) 

Bejrut
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.