19.1.2021. 20:20
0
Čelnik Senata McConnell krivi Trumpa zbog nereda na Kapitolu
Republikanski čelnik Senata Mitch McConnell direktno krivi predsjednika Trumpa za nerede na američkom Kapitolu 6. januara.

- Pobunjenici su povjerovali u laži - rekao je McConnell u Senatu kad su sastali prvi put nakon napada.

- Isprovocirali su ih predsjednik i drugi moćnici - dodao je on, prenio je BBC.

McConnell još nije naznačio kako će glasati na suđenju za opoziv Donalda Trumpa. Ako glasa za osudu Trumpa, to može uvjeriti još nekoliko republikanaca da slijede njegov primjer.

Grupa pretežno bijelih pristalica Donalda Trumpa  je upala na Kapitol u 6. januara.

Demonstranti su probili barikade, razbili prozore, uzeli suvenire i upali u prostorije Kongresa, neki su se i fotografirali s policijom, a drugi ponijeli trofeje na izlasku iz Kapitola.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.