22.2.2021. 9:00
0
Pao nigerijski vojni avion, sedam mrtvih
Mali putnički avion nigerijskog ratnog zrakoplovstva u nedjelju se srušio nedaleko od zračne luke Abuje nakon što je prijavio kvar motora, pri čemu je poginulo svih sedam osoba koje su bile u njemu, saopćile su tamošnje zračne snage.
Zrakoplov Beechcraft King Air 350i bio je na putu prema gradu Minni, a srušio se dok se vraćao u zračnu luku Abuju nakon što je prijavio kvar na motoru, rekao je u izjavi glasnogovornik zračnog zrakoplovstva Ibikunle Daramole.

Minna je grad koji se nalazi 110 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada.

"Hitne službe su na licu mjesta. Svih sedam članova osoblja aviona poginulo je u nesreći", rekao je Daramole.

U zaraslom području u okolici aerodroma veći broj vojnih snaga i zaposlenika aerodroma je pretraživao pougljenjene ostatke aviona, a čelnik zračnih snaga naredio je istragu nesreće, prenosi "Index.hr".

Zračne snage nisu otkrile identitet poginulih u nesreći.

Predsjednik Muhammadu Buhari u izjavi je uputio sućut zrakoplovstvu i obiteljima žrtava rekavši da je "duboko ožalošćen fatalnom nesrećom".



(Saliha Rokša)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.