24.2.2021. 8:49
0
Procurio plan za popuštanje lockdowna u Njemačkoj
U njemačkim medijima procurio je plan kancelarke Angele Merkel za otvaranje gospodarstva, javlja Deutsche Welle.
Merkel je na online konferenciji s članovima konzervativne parlamentarne grupe CDU/CSU rekla da otvaranje mora biti "oprezno i postupno" ako zemlja želi izbjeći brzi povratak u lockdown, pišu njemački mediji pozivajući se na izvore koji su učestvovali na konferenciji.
 
Njemačka kancelarka strahuje od naglog porasta broja infekcija koronavirusom u slučaju prebrzog otvaranja. "Ne možemo si priuštiti nagle skokove", rekla je Merkel sudionicima sastanka.

Deutsche Welle podsjeća da je Njemačka u lockdownu najmanje do 7. marta, a prije isteka tog roka, sljedeće srijede, Merkel će se naći s premijerima saveznih pokrajina kako bi pokušala dogovoriti najbolji način izlaska iz lockdowna, prenosi Index.hr.

Njemačka kancelarka jučer je na online konferenciji rekla kolegama iz CDU-a/CSU-a da se Njemačka trenutno, dok zemljom kruže brzošireće varijante koronavirusa, nalazi u trećem valu zaraze.

Merkel je ustvrdila da bi popuštanje restrikcija trebalo ići u tri faze. Prva faza odnosi se na popuštanje restrikcija koje se odnose na osobne kontakte među domaćinstvima, nakon čega bi uslijedilo popuštanje u području školstva i sporta. Treća faza uključivala bi otvaranje restorana i kulturnih institucija.


(S.R.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.