26.2.2021. 10:00
0
Evropska unija najavila nove sankcije Moskvi zbog Navaljnog
Nove sankcije EU Rusiji zbog situacije oko opozicionog političara Alekseja Navaljnog zvanično će biti usvojene naredne sedmice, rekao je danas predsjednik Evropskog savjeta Charles Michel.
Prema njegovim riječima, Evropsko vijeće je sankcije odobrilo početkom sedmice i ova odluka će biti formalizovana naredne sedmice u sklopu sankcija uvedenih zbog kršenja ljudskih prava.

On je ponovio da EU osuđuje zatvorsku kaznu izrečenu Navljanom i pozvao ruske vlasti da ga oslobode.

Navaljni je ranije ovog mjeseca počeo da služi kaznu u zatvoru u Moskvi zbog kršenja uslovnog puštanja na slobodu, a njegov pravni tim tvrdi da će on provesti u zatvoru nešto više od dvije i po godine, prenosi Avaz.

Ruski opozicionar osuđen je na tri i po godine zatvora, ali je jedan dio kazne već odslužio ranije u kućnom pritvoru.


(Saliha Rokša)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.