27.2.2021. 9:40
0
Planiran bombaški napad na predsjednika SAD-a
Vršilac dužnosti šefa policije američkog Capitola rekao je u četvrtak poslanicima da desničarski ekstremisti "žele da dignu u vazduh Capitol" kada se predsjednik Joe Biden bude prvi put obratio na zajedničkoj sjednici ?ongresa.
Tada su pripadnici paravojnih grupa koji su bili prisutni 6. januara izjavili da žele da dignu u vazduh Capitol i ubiju što više članova tokom govora o Stanju unije - rekla je Jogananda Pitman tokom saslušanja o bezbjednosnim propustima povezanim sa napadom na Capitol početkom januara.

Govor o Stanju unije, tradicionalno obraćanje američkog predsjednika Kongresu koje se održava svakog januara, ove godine još nije održano, a datum još nije određen.

- Na osnovu tih informacija, mislimo da je razumno da policija Capitola zadrži svoje pojačano prisustvo i stanje pripravnosti sve dok se dalje ne pozabavimo tom prijetnjom - dodala je Pitman.

Кao odgovor na pitanja poslanika o tome kada će sigurnosni zid i trupe Nacionalne garde biti uklonjene sa Кapitola, Pitman je navela trenutne prijetnje kao razlog zbog kojih su oni ostali.

Takođe je rekla da obavJeštajni izvještaji pokazuju da pobunjenici koji su upali u Кapitol "nisu bili zainteresovani samo za napad na članove Кongresa i policiju", već su "željeli da pošalju simboličnu poruku naciji ko je zadužen za zakonodavni proces".


(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.