30.3.2021. 19:35
0
Prvi put u američkoj historiji musliman nominovan za federalnog sudiju
Predsjednik Joe Biden nominirao je u utorak prvog muslimanskog američkog saveznog suca Okružnog suda u historiji SAD.

Ako ovu nominaciju potvrdi Senat, Zahid Quraishi postaće prvi musliman koji je služio na toj funkciji u New Jersey.

Bidenovih 11 pravosudnih kandidata su vrlo raznoliki, uključujući tri afroamerikanke za okružne sudove u Washingtonu i Marrylandu.

-Ovaj spisak nominiranih kandidata sastavljen je od najboljih i najsjajnijih umova koji se trenutno nalaze u američkom pravosuđu. Svi su veoma kvalificirani i spremni su vjerno dijeliti pravdu prema našem Ustavu i nepristrano prema američkom narodu - i oni zajedno predstavljaju raznoliko porijeklo, , iskustva i perspektive koja našu naciju čini snažnom, izjavio je Biden.

Quraishi, koji je pakistanskog porijekla, također je bio prvi musliman koji je služio kao američki sudac za prekršaje u okrugu New Jersey 2019. godine.

Rođen u New Yorku a odrastao u New Jerseyu, Quraishi je diplomirao na John Jay College of Criminal Justice 1997. godine i doktorirao na Pravnom fakultetu Rutgers 2000. godine.

(Ajdin Balićevac)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.