5.4.2021. 18:48
0
Iran uhapsio 'izraelskog špijuna' i druge zbog kontakta sa stranim agencijama
Iran je uhapsio "izraelskog špijuna" i nekolicinu drugih ljudi koji su bili u kontaktu sa stranim obavještajnim službama, izvijestili su u ponedjeljak iranski državni mediji, ne navodeći nacionalnost uhapšenih.

- Izraelski špijun uhapšen je u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan. Također su uhapšeni i drugi špijuni koji su bili u kontaktu s obavještajnim službama nekoliko zemalja - rekao je službenik ministarstva obavještajnih službi.

Izraelski zvaničnici nisu odmah komentarisali izvještaj.

Islamska Republika ne priznaje Izrael i optužuje zemlju da stoji iza djela sabotaže i atentata na nuklearne naučnike, javlja Reuters.

Iranac osuđen za špijuniranje za američke i izraelske obavještajne službe pogubljen je 2020. godine.

Iran je optužio Izrael za prošlogodišnje ubistvo Mohsena Fakhrizadeha, kojeg su zapadne obavještajne službe smatrale glavnim organizatorom tajnog iranskog programa nuklearnog oružja.

(Fena)

IranIzrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.