6.4.2021. 20:41
0
Podnijeta tužba zbog smrti nakon vakcinacije AstraZenecom u Francuskoj
Porodica 63-ogodišnjeg čovjeka koji je umro u martu u centralnom dijelu Francuske od "više tromboza" poslije dobijanja vakcine protiv korona virusa proizvođača AstraZeneca uložila je tužbu protiv nepoznate osobe za ubistvo iz nehata. Državna tužiteljica potvrdila je da je tužba uložena, prenosi agencija Beta.

Ovo nije je prva tužba u Francuskoj u vezi vakcine britansko-švedske firme. Tužba protiv NN osoba podnijeta je i u Tuluzu poslije smrti jedne 38-ogodišnje žene, a tužilaštvo u Nantu je otvorilo preliminarnu istragu poslije smrti jednog studenta medicine.

Te tužbe bi mogle zajedno da razmatra Parisko tužilaštvo kao grupni slučaj.

O tužbi za smrt 63-ogodišnjaka prvo je pisao regionalni list Dauphine Libere. U članku se navodi da su rodbina umrlog čovjeka ukazali na to šta se dogodilo francuskoj Nacionalnoj agenciji za bezbijednost lijekova, koja je naredila dodatne informacije da se utvrde uzroci njegove smrti.

Njegovi bližnji su rekli da su 95 posto uvjereni da može da se utvrdi veza sa vakcinacijom, i pokušavaju da postignu da se prizna da je njegova smrt posljedica vakcine i da se uvrsti u izvještaj o neželjenim posljedicama AstraZenece.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.