12.4.2021. 21:09
0
Italijanska policija blokirala proteste vlasnika restorana i teretana
Policija u Rimu spriječila je stotine ljutitih vlasnika restorana i teretana da dođu do trga ispred italijanskog parlamenta dok se frustracija povećava u poslovnom sektoru tokom višesedmičnog lockdowna.

Demonstranti su u ponedjeljak izašli na ulice tražeći da vlada ukine uredbu kojom se zabranjuje restoranima, kafićima i barovima da nude usluge posluživanja, javlja AP.

Vlasnici kažu da vladina obećanja o nadoknadi izgubljenih prihoda nisu dovoljna za prehranu njihovih porodica i nastavak plaćanja radnika na platnim spiskovima.

Vlasnici teretana, kino dvorana, muzeja, pozorišta i koncertnih dvorana žale se da nisu dobili precizan datum kada mogu otvoriti svoja vrata za javnost.

Premijer Mario Draghi kaže da će se, ukoliko se situacija sa COVID-19 brzo ne popravi i ne ubrza tempo vakcinacije, ograničenja za objedovanje u restoranima zadržati barem tokom ovog mjeseca. Nakon što im je onemogućeno da protestuju pred parlamentom, mnogi demonstranti preselili su se na ogromni Narodni trg kako bi nastavili svoj protest.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.