14.4.2021. 20:38
0
Ovo je policajka koja je greškom upucala Afroamerikanca iz pištolja, misleći da "puca" iz elektrošokera
Nasilni protesti zbog novog policijskog ubistva Afroamerikanca u SAD traju već tri noći zaredom, a smirivanju bijesa lokalne zajednice nisu pomogle ni ostavke šefa policije i policajke koja je upucala 20-godišnjeg Dauntea Wrighta nakon što ga je s kolegama zaustavila zbog navodnog saobraćajnog prekršaja.

Piše: H. Ahbabović

Wright je nasmrt ustrijeljen u nedjelju nakon što se opirao hapšenju i pokušao pobjeći od policajaca natrag u svoj automobil.

A prema policijskom izvještaju i snimci koju su objavili, čini se da je ovo ubistvo bilo - nesretni slučaj. Naime, policajka je, tvrde iz policije Brooklyn Center greškom izvukla iz opasača pištolj umjesto elektrošokera.

Policija je prikazan snimak tjelesne kamere policajke Kim Poter Potter na kojoj se vidi borba između Wrighta i nje te njenih dvoje kolega. VraOn se, kad se istrgnuo iz ruku policajaca koji su mu pokušavali staviti lisice, vratio u automobil, a na snimci se čuje kako policajka izvlači pištolj vičući: "Šoker!"

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.