15.4.2021. 21:46
0
Buckinghamska palača objavila detalje pogrebne ceremonije za princa Phillipa
Danas je objavljen spisak od 30 gostiju koji će smjeti prisustvovati sahrani princa Phillipa, koja se održava u manjem formatu zbog poštivanja epidemioloških mjera.

Četvoro djece vojvode od Edinburgha šetaće pored njegovog kovčega na sahrani u subotu, javlja BBC.

Prinčevi Charles, Andrew, Edward i princeza Anne, kao i unuci prinčevi William i Harry, prošetat će uz modificirani mrtvački kovčeg do kapele Svetog Georgija u Windsoru.

Popis gostiju uključuje 30 ljudi, a troje od toga su rodbina iz Njemačke.

Oni koji će prisustvovati bit će obučeni u civilnu odjeću, a ne vojnu.

Okupljeni će morati nositi maske i fizički se distancirati u skladu s restrikcijama, dok će kraljica sjediti sama.

Buckinghamsku palaču objavila je detalje ceremonijalnog kraljevskog pogreba princa Phillipa koji će se održati u kapeli u dvorcu Windsor u 15.00 sati po lokalnom vremenu.

Među ostalim gostima su vojvotkinja od Cornwalla i vojvotkinja od Cambridgea, svi vojvodini unuci i njihovi supružnici, djeca kraljičine sestre princeze Margaret i Bernhard, nasljedni princ od Badena; Donatus, princ i grof od Hessena; i princ Philipp od Hohenlohe-Langenburga.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.