16.4.2021. 20:14
0
Šta se dešava sa policijom u Americi: Ovo je dječak koji je ubijen prilikom hapšenja, policija tvrdi da je imao pištolj
Unutrašnja kontrola policije u Chicagu objavila je jučer videosnimak na kojoj policajac ubija 13-godišnjeg dječaka, što je najnoviji primjer policijske brutalnosti koji bi mogao razbuktati građanske nemire u tome gradu.

Devetominutni video snimljen kamerom na tijelu policajca počinje tako što neidentificirani policajac izlazi iz vozila i trči uličicom za Adamom Toledom u 2:30 29. marta u Little Villageu u četvrti West Side, prenosi Avaz.

Video potom prikazuje policajca kako Toledu viče "stop" prije nego što ga uspijeva sustići i narediti mu da pokaže ruke. Izgleda da je Toledo počeo podizati ruke prije nego što je policajac ispalio hitac i odmah potom otrčao do dječaka koji je pao na tlo.

- Ispaljen metak, ispaljen metak. Pošaljite hitnu pomoć - govori policajac.

Policija u Chicagu je odmah nakon incidenta objavila da je Toledo u ruci držao revolver. No u videu je nejasno je li ga imao u trenutku pucnjave.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.