21.6.2021. 12:13
0
Maas: Potrebno ažurirati sporazum Evropske unije i Turske o migrantskoj krizi
Ministar vanjskih poslova Njemačke Heiko Maas izjavio je da je neophodno ažurirati sporazum o migracijama kojeg je Evropska unija u martu 2018. godine postigla sa Turskom.

“Uprkos svim poteškoćama u saradnji, moramo priznati da je Turska za nas preuzela migrantski teret koji se ne može zanemarivati“, kazao je Maas za list “Welt“, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ukazujući kako Turska zbrinjava blizu četiri miliona Sirijaca i izbjeglica iz drugih zemalja, šef njemačke diplomacije Maas je izrazio uvjerenje da će unutar Evropske unije biti dovoljno interesa i volje za ažuriranje i proširenje saradnje s Turskom.

Maas je istakao da se preuzimanje tereta migrantske krize ne može očekivati besplatno te je dodao da je to i logično jer je Turska utrošila velika sredstva za zbrinjavanje ljudi, dok su druge zemlje pravile uštede.

Relativno konstruktivnim ocijenio aktuelne odnose između Evropske unije i Turske.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.