28.6.2021. 16:18
0
Zbog novih slučajeva zaraze Delta varijantom Australija vraća restriktivne mjere
Australski premijer Scott Morrison sastao se sa nacionalnim čelnicima na hitnim razgovorima o tome kako se boriti protiv skoka broja zaraženih koronavirusom.

Nagli skok broja zaraženih u Sydneyu povezan je s vrlo zaraznom varijantom Delta, javlja BBC.

Slučajevi su zabilježeni i na sjevernom teritoriju, Queenslandu i zapadnoj Australiji.

Australija je  do sada smanjila broj slučajeva zaraze zaključavanjima  i zatvaranjem granica.

Izvještaji medija navode da su na hitnom sastanku razmatrane mjere kao što su obavezna vakcinacija radnika u staračkim domovima i nove restrikcije.

Ovo je prvi put u posljednjim mjesecima da su se slučajevi zaraze istovremeno pojavili u više dijelova zemlje.

- Mislim da ulazimo u novu fazu ove pandemije, sa zaraznijom varijantom Delta virusa - rekao je zvaničnik Josh Frydenberg za ABC News uoči sastanka odbora za odgovor na COVID-19.

Eskalacija infekcija koronavirusom dovela je do blokade gradova Sydneya i Darwina, kao i ponovnog uvođenja restrikcija u četiri države.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.