28.7.2021. 17:37
0
Italija odobrila vakcinu Moderne za tinejdžere
Italijanski regulatori odobrili su upotrebu vakcine proizvođača Moderna za djecu od 12 do 17 godina, što je druga vakcina koju su odobrili nakon Pfizera. Italijanska kompanija za lijekove, AIFA, saopćila je da je odobrila vakcinu Spikevax za tinejdžere, prihvatajući savjete Evropske agencije za lijekove (EMA) izdate 23. jula, prenosi Reuters.

- Dostupni podaci pokazuju efikasnost i sigurnost vakcine za osobe u ovoj starosnoj grupi - navodi AIFA u saopćenju za javnost.

Neke evropske zemlje navode da je vakcinacija djece potrebna za uspjeh u postizanju imuniteta stada jer se izuzetno zarazna varijanta Delta nastavlja širiti. Moderna je u maju saopćila da je njena vakcina djelotvorna i sigurna kod djece.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.