1.8.2021. 17:55
0
Bjeloruska sprinterica po tokijskom aerodromu bježala od deportacije
Bjeloruska sprinterica Kristina Timanovskaja tvrdi da su je članovi bjeloruske olimpijske delegacije u Tokiju pokušali deportirati u Minsk, nakon što je kritikovala trenere i vlast Aleksandra Lukašenka. Od policije u zračnoj luci u Tokiju zatražila je da je zaštiti, kako bi se ukrcala na zrakoplov za Istanbul kamo, navodno, planira pobjeći, navode svjetskimmediji.

Atletičarka tvrdi da je udaljena iz reprezentacije jer je na Instagramu javno komentirala činjenicu da je bez vlastitog znanja dodana u štafetu 4x400, nakon što su neke atletičarke udaljene iz ekipe, navodno zbog toga što nisu imale doping testove - prenosi Tportal.

Bjeloruski olimpijski odbor prvobitno je odbio komentirati situaciju, a potom potvrdio da je odluka o deportaciji donesena 'zbog labilnog psihološkog stanja sportašice'. Pojedini bjeloruski mediji objavili su da Timanovskaja ima zrakoplovnu kartu za Istanbul.  Japanska policija je zasad bez komentara, prenose mediji.

Europska unija je pooštrila sankcije Bjelorusiji zbog incidenta.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.