1.8.2021. 18:10
0
Teheran - Rouhani govorio o svom osmogodišnjem mandatu predsjednika Irana
Iranski predsjednik Hasan Rouhani izjavio je kako tokom svog mandata javnosti nije otkrio "neke činjenice", uz obrazloženje da bi to naštetilo nacionalnom jedinstvu, prenosi Anadolu Agency (AA).

U govoru nakon posljednje i 12. sjednice Vlade, Rouhani je govorio o svom osmogodišnjem mandatu predsjednika, javila je iranska državna televizija.

"Današnji sastanak bio je posljednji sastanak Vlade u ovom mandatu i ovo je moj posljednji govor. Izjave koje smo godinama davali javnosti nisu bile neistinite. Govorili smo istinu. Ali, nisam otkrio neke činjenice jer nisam mislio da bi to bilo od koristi i bojao sam se da će naštetiti nacionalnom jedinstvu", poručio je Rouhani.


Ističući da su ekonomski uvjeti bili obećavajući zbog saradnje sa svijetom tokom prvog mandata njegovog predsjedavanja (od 2013. do 2017. godine), Rouhani je rekao da se ta situacija promijenila povlačenjem Sjedinjenih Američkih Država iz nuklearnog sporazuma 2018. te kako su se ponovnim uvođenjem sankcija našli u ekonomskom ratu.  Rouhani je poručio da bi situacija u zemlji mogla biti mnogo bolja da su druga državna tijela podržavala Vladu i sarađivala.  Predsjednik Rouhani se na kraju izvinio javnosti zbog svojih grešaka i zahvalio članovima kabineta.


Konzervativni iranski političar Ibrahim Raisi, koji je pobijedio na predsjedničkim izborima održanim u junu, trebao bi preuzeti dužnost od Rouhanija svečanošću koja će se održati 3. augusta.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.