1.8.2021. 21:07
0
Tuka nakon prolaska u finale: Ovo je poklon svim Bosancima i Hercegovcima
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka koji se danas plasirao u finale Olimpijskh igara u Tokiju zahvalio se svima na podršci, a kako je poručio ulazak u finale poklanja svim Bosancima i Hercegovcimai ljubiteljima sporta. Kaže da se emocije i utisci još uvijek slažu, ali priznaje da je bilo nervoze, pritiska, iščekivanja jer je grupa bila teška.

"Teško je naći bilo kakve riječi da opišem svoje trenutno stanje ali čekat ćemo da se to malo slegne. Od srca želim da se zahvalim svima na velikoj podršci, presretan sam i preponosan što sam svoju zemlju uveo u finale OI. Jedan poseban, neopisiv osjećaj sreće, zadovoljstva, teško je u ovom trenutku govoriti. Hvala svima od srca na podršci i radujte se i veselite", poručio je Tuka.

- Kada je riječ o današnjoj trci kaže da se pripremao i od samog početka ništa nije prepuštao slučaju.  "Išao sam na sve ili ništa ili da prođem ili ne prođem. Želio sam da se nađem među prva dva i da prođem u historijsko finale", poručio je Tuka.  Finalna trka na 800 metara na rasporedu je u srijedu 4. avgusta - prenosi agencija Patria.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.